Bästa canneloni i stada, 4 pers
Minst 14 cannelonirör
7 dl mjölk
40g smör
0,5 dl mjölk
75 g parmesan + 75 g parmesan (+ ca 25g kanter som kommer att gå bort)
150g gorgonzola
100 g pecorino (+ ca 25g kanter som kommer att gå bort)
150 g spenat
500g ricotta
80g valnötter
50 g mandel
olivolja, salt, peppar
Skål1:
Riv 75g parmesan och all pecorino. Blanda med gorgonzolan och smält försiktigt till en halvsmält massa.
Kastrull 1:
Koka upp mjölken. Tag sedan av plattan.
Kastrull 2:
Smält smöret, rör ner mjölet tills det blir slätt och blanda sedan ut med den varma mjölken, lite i taget. Blanda ner ostarna från skål1. Värm & rör tills ostsåsen är slät. Smaka av med salt och peppar.
Kastrull 3:
Hacka valnötter och mandel. Fräs färsk spenat, eller tina fryst. Tillsätt ricotta, 75 g parmesan, samt valnötter och mandel. Salta och peppra efter behov.
Fyll cannelonirören och lägg i en ugnsfast form. Häll på all ostsås. Rören får gärna simma. Det kommer garanterat inte att bli för mycket sås i slutändan. Tillaga i mitten av ugnen på 180 grader i ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar