lördag 2 augusti 2008

I väntan på regnet eller solen

Jag tror att jag i snitt gått och lagt mig en timme tidigare om kvällarna den här arbetsveckan, mot vad jag gjorde på vardagarna innan semestern. Har somnat som en stock varje kväll, ändå har jag varit precis lika trött och sliten som morgnarna innan semestern när jag gått upp. Dagarna har dock känts mycket bättre, även om lite "jet-lag" märkts av framåt eftermiddagarna. Frågan är om det är värmen som gör att man behöver mer sömn, eller om kroppen ser till att använda den sömn den får och begär mer när den vet att jag ger den det. Kanske kan det påverka att jag rört mer på mig, om än även mer lågintensivt, eller är det att jag dragit ner på maten, men ätit på ganska fasta tider, istället för när jag blivit hungrig, eller sugen?

I morse vaknade jag och kände mig illamående av hunger. Jag gick och lade mig en timme senare än innan i veckan och sov tills kroppen behövde mat mer än vila. Upp & på toa, sedan vågen. Den brättade för mig att jag tappat 1½ kg på en vecka och att jag just slagit nytt bottenrekord. Gah!

Åt frukost och slappade en stund, sedan gav jag och Älskling ut på en joggingtur. Bara 3 km, ett varv kring pölen. Jag hade kanske kunnat gå ett extra varv, men inte som tidigare springa dit, ta två varv och sedan springa hela vägen hem och hoppa jämfota uppför de två trapporna till lägenheten (man vill ju få upp pulsen lite...). Uppenbarligen har jag inte samma lager av energi i musklerna och det hjälpte ju inte att det var kvavt och tungt att andas heller. Regnet hängde i luften, solen värmde på så gott den kunde bakom molnen. Fick gå en del och det gör mig irriterad. Två veckor utan "riktig" träning och i stort sett bara promenader har satt snabba spår. Hur mycket av min viktförlust är tappade muskler?

Men jag sprang i alla fall! Efteråt blev det lite arm- och tricepshävningar, samt situps. Varje gång jag drog ihop den, kluckade magen klagande av den dryga halvlitern vatten jag drack efter att ha kommit hem.

Får jag ihop tiden imorgon blir det ett nytt försök då.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ooooh! Hurra, hurra, hurra!

Vad visade vågen?

Milkyleaks sa...

63 jämnt!

Anonym sa...

Oj, då befinner vi oss på samma vikt...dock är mitt BMI aningen högre än ditt ( 23,1 versa 21,0).

Om jag ska ha BMI på 21 ska jag väga 57 kg, vilket är min idealvikt.

Good job!