torsdag 7 augusti 2008

Veckans smask: Zebramuffins

Fredagsfika - Zebramuffins

Chokladsmet
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 gram smält smör
2,5 dl (rå)socker
2 ägg
1,25 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk

Cheescakefyllning
1 ägg
300 gram philadelphiaost
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Chokladsmeten
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsockret och kakaon i en skål. Ta en ny skål och rör ägg och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan smöret (avsvalnat) och mjölken.

Rör ner de torra ingredienserna. Siktar man ner det blir smeten lättare klumpfri. Vad din hemkunskapslärare än sagt om söndervispade luftbubblor, så går det att vispa.

Cheescakefyllning

Vispa ihop alla ingredienser med elvisp.


Själva Zebramuffinsmakeriet
Fyll 12 stora, eller 15 mellanstora muffinsformar till hälften med smet. Har man instabila formar kan det vara bra med ett muffinsbleck.

Fördela cheescakefyllningen i formarna. Toppa med den andra halvan chokladsmet.

Grädda mellanstora muffins i ca 25 minuter på 175 grader. Med stora muffinsformar kan det ta bortåt 30 minuter.

Låt svalna oövertäckta på galler, så blir skorpan lite knaprig. Servera kollegorna på fredagsfikat, eller istället för desert på kalaset med vännerna och invänta facinerat beröm i stil med "Är du SÄKER på att du inte köpt dem?". Imundigas lämpligen med kaffe.

Inga kommentarer: