lördag 23 augusti 2008

Vaktad

Det var en synnerligen trevlig kväll igår. Mötte Älskling och ett par av hans kolleger på stan. De hade blivit tillfrågade av ett par fjortisar om de hade sprit, vilket de tyckte var väldigt underhållande.

Begav oss till första konserten och bestämde oss för att sätta oss på en uteservering med utsikt över spektaklet. Vi var ett följe på fyra personer som likt kalvar dansade oss fram genom trängseln på torget, genom kön och fram till baren. Vi blev tillsagda att inte dansa, för si, det tålde inte golvet. Eftersom det var lite svårt att låta bli, blev det några moves trots tillsägelsen, vilken då raskt upprepades. Vi lydde, satte oss vid ett bord ("Det är upptaget här" "Vaddå, här sitter ju ingen!" "OK då") men noterade strax att en vakt placerat sig just invid mig, som visst varit den värsta syndaren...

Vandrade vidare till en annan konsert, åt, träffade fler vänner, stannade kvar efteråt och satt och pratade till sent. Traskade med ömma ben hem, plötsligt medvetna om vår ålder... Man ska inte tänka på dylikt när det inte behövs.

Inga kommentarer: