onsdag 29 juli 2009

Semestern så långt, del 2

  1. Långsam dag, middag med vänner på Lugna Gula
  2. Supergod middag hos familjen Kapitalist. Dadlar och vad med blåmögel och gräddsås? Minns inte vad det var, bara hur galet gott det var :-) Och massa vin! Och massa assocciationer ;-)
  3. Firade Älsklings födelsedag. Guitarr Heroe-trumset, en Stinkymugg och en hamburgerpress fanns i paketen. Lunch vid havet.
  4. Tillbringade en hel dag på stranden med västgöten. Fina fisken!
  5. Ryggen sved, armarna sved, pannan sved. Jag höll mig inne till solen nästan passerat horisonten. Men ångrar inte en sekund i solen!
  6. Tog fel på vilken dag Fröken Älva skulle ha sitt kalas, körde fel och kom tre kvart sent till...en tom sommarstuga. Körde en kortare väg hem, hämtade fronthögtalarna på vägen, installerade dem provisoriskt och hann t.o.m. vila upp oss innan vi gick ut med Fröken Älva m.fl. för att fira m.h.a. kreolskt käk och lyxdrinkar. Har hittat stället som gör tidernas bästa Irish coffee!
  7. Vaccinerade våra fyrbenta vänner. Gav dem ohemula mängder gos när vi kom hem, så att de skulle förstå hur duktiga de varit (och undvika fler kissincidenter som efter första sprutan i juni). Packade en pytteliten väska.
  8. Upp i ottan, åka 39 mil för ett bröllop. Det var fint, men hade inte varit rätt för mig. Mycket glad att vi valde bort kyrkan.
  9. Trötta, sega. Köra hem. Många byten och bensträckare. Däcka i soffan. Facineras över att jag inte använde allt i min pyttelilla packning.
  10. Metallicakonsert i grannlandet. Stort!
  11. Metallicakonsert i vårt vardagsrum. Älskling, jag, Toastmadame och Best man rockade loss på Guitarr heroe. Jag vågade mig på både trummor och bas utöver sång. Mycket stolt över mina framsteg :-D
  12. En lugn dag, förutom mitt frenetiska gnolande på "Battery" och "Master of Puppets".
  13. Älskling borrade, monterade bakhögtalare och perforerade i kampen vårt soffbord med en stol. Nu finns inga ursäkter för att inte uppgradera bordet :-D Älsklking klarade ett rejält läskigt fall utan minsta blessyr, tack och lov. Shoppade kabelrännor och bättre borr. Hyrde "The Incredible Hulk" enbart för att höra effekterna.
  14. Vi lärde oss den hårda vägen att man inte ska befinna sig på IKEA en lönedag. Inköp och montering av kabelrännor. Såg "True Blood". Massor av omotiverade sexcener i en värld där rasmotsättningarna lever och frodas mellan människor och vampyrer, snarare än mellan svarta och vita. Skeva verkligheten en smula och de dumma förstår inte din kritik. Men de kanske lär sig. Eller så gillar de bara de där sexcenerna. Man blir lite tonårsfnittrig av dem, får erkännas.
  15. Utgång med Toastmastern, bukettfångaren och ett par av deras vänner (som ska gifta sig och som förhörde oss grundligt). Hur kan man känna sig nykter efter en hel flaska vin? Ska inte hamna tillbaka i gamla, dåliga vanor.
  16. Fikade med Dr. Phil m.fl. samt shoppade en massa fint inför hösten. Såg "Zack and Miri makes a porno". Kevin Smith är grym :-D Världens sötaste film trots titeln.
  17. Diskmaskinsreparation, löpskoshopping (de gamla var trots allt 3 år), laga mat & frysa till trötta dagar, tokslapp med veckotidningar, kaffe på stan och kika på folk. Började flaga på ryggen efter solen på #4.
  18. Städa, tvätta, köpa höstskor, luncha med bröllopsbebisen och hans föräldrar (samt visa tvillingparken). Panika över att semestern är slut och min märkliga släkt. Få tröst av Älskling. Bli påmind om att vi är en familj. Du kunde inte tröstat bättre när du sa att jag aldrig hade blivit jag utan dem och att det var den personen du valde att gifta dig med. Du är det finaste jag har och jag älskar dig oändligt!

1 kommentar:

blondie sa...

Kul att du gillade maten :-D
Stekt bacon och dadlar. Sås på blåmögelost. Tillhörande pasta och rucollasallad för att blanda ihop bäst man vill.

Det ska egentligen vara stekta färska fikon men tyvärr hade affären inga fräscha...

När Joachim fyllde år så lagade vi cognacsflamberade scampi med sås på frästa champinjoner, charlottenlök, färsk persilja och matlagningsgrädde...kan rekommendera det då det blev väldans gott!!!