torsdag 19 juni 2008

Veckans smask: Tacopaj

Tacopaj, 4 pers

Pajskal
100g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl

Blandas och trycks ut i en pajform. Förgräddas 10 minuter på 225 grader

Fyllningen
400g färs
2 hackade, eller rivna morötter
1 hackad gul lök (En halv purjo borde också funka. Gärna av det gröna för färgens skull)

Ovanstående fräses. Häll på ½ påse tackokrydda, fajuta- eller burritomix, samt lite vatten så det geggar till sig när allt är jämnt blandat.

Strimla en chili av önskad styrka och vänd ner tillsammans med ½ burk tacosås. Häll i pajskalet.

Strössla över ½ litet paket fetaost och avsluta med att hälla ner ett vispat ägg över fyllningen.

Grädda vid 175 gradet tills pajen är fast. Servera med sallad. (Just nu väldigt inne på maché och rädisor).

Inga kommentarer: