torsdag 30 oktober 2008

Veckans smask: Drakspätta

Portioner: 4
600 rödspättefilé
900 g fast potatis
salt och peppar

Tillbehör
150 g haricot vertes

Sås
3 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning Skalet av 1 citron
0,5 msk maizena majsstärkelse
1 kruka dragon, eller 1 tsk torkad dragon

Så här gör du

  1. Tina fisken. 
  2. Skala och koka potatisen. 
  3. Koka upp grädde, mjölk och buljongtärning. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Smaka av såsen med peppar, torkad dragon citronskal och vid behov även citronsaft. Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt bubbla upp under omrörning. Används färsk dragon kan den vändas ner när såsen i övrigt är klar.
  4. Stek rödspättan hastigt. Salta och peppra. 
  5. Koka upp vatten och lägg i haricot vertes. Låt stå någon minut. 
Servera torsken med citron- och dragonsås, kokt potatis och haricot vertes.

Inga kommentarer: