torsdag 16 oktober 2008

Veckans smask: Thailaxsoppa

2-3 portioner

Den här soppan ser vedervärdig ut innan koriandern kommer i, men döm inte hunden efter håren! :-)

Olja, gärna en neutral sort.
½ lök, eller 1-2 schalottenlökar, finhackad
1,5 msk hönsbuljong
 6 dl vatten
1,25 dl kokosmjölk
300g lax (ca 2 portionsförpackade filéer) skurna i tärningar eller 200g + 100g räkor
1-1½ tsk Grön currypasta
50g äggnudlar
½ kruka koriander, finhackad.


  1. Fräs löken i lite olja.
  2. Häll på vatten, buljongextrakt och kokosmjölk. Låt koka upp.
  3. Lägg i laxen och sjud tills den är nästintill klar.
  4. Rör ner hälften av currypastan.
  5. Lägg i äggnudlarna och koriandern. Även räkorna, vid den mindre mängden fisk.
  6. Smaka av soppan med salt och (om det behövs) mer currypasta.

Inga kommentarer: