torsdag 22 maj 2008

Veckans smask: Omelett

Omelett
2 port

Dela ett paket bacon på mitten. Stek och låt rinna av på papper.
Slaska sönder 3 ägg med ½ dl mjölk (ja, faktiskt) m.h.a. gaffel till en inte helt homogen röra. Häll i stekpannan och lägg därefter på baconskivorna lite tjusigt. Baconen gör att salt inte behöver tillsättas. Iom att man lägger i det med en gång läcker det ju ut i smeten.

Peta lite i smeten så att den stelnar, skiva 1-2 tomater och lägg på, så att de blir varma och lätt tillagade, men inte helt mosiga. Mal lite färsk svartpeppar över. Svamp av någon art och ev lite ost ovanpå blir också kalasfint, men jag gillar när omeletter är enkla och brukar hålla mig till få smaker på en och samma gång.

Oftast finns ingen sallad hemma i kylen och då blir det gurkstavar, eller vad övrigt som bjuds i grönsaksväg till, men en fräsch sallad är tveklöst bäst till.

Dela omeletten på mitten och kasa över på tallrikar. Lägg upp det gröna bredvid och servera.

Kan inte sparas till senare eller frysas.

Inga kommentarer: