torsdag 24 juli 2008

Gotland II

Söndag: Väckt innan fan fått skorna på av två tre äpplen höga bröder (visar överseende mot föräldrar med ett leende), duschar och gör oss i ordning, äter frukost, kör till Ljugarn, promenerar längs med stranden till raukarna två kilometer norrut (tog en timme, gissar att de ljög om avståndet), ankom till ett hav av människor som skrek och skitade ner, samt ständigt ställde sig i vägen när vi ville fotografera. Jag fick psykbryt, Älskling hjälpte till att laga. Promenerade vanliga vägen tillbaka, nådde en kiosk just som syndafloden drog in från öst. Köpte en ask Viol och väntade tills regnet drog över, traskade sedan till strandcaféet och åt lamm till lunch. Hann lagom till bilen innan nästa skur, bestämde oss för att köra söderut till Burgsvik. Passerade på vägen den (söndagsstängda) butiken Alvas Leksaker Och Betong, vilken praktiskt nog även säljer färsk vitlök.

Lugnet börjar infinna sig och solen har hittat tillbaka.Tar en fika när vi väl är framme och går ner till hamnen, där vi bara sitter och tittar på folk och fä, havet, båtarna och fiskarna. Alla i byn har syrénhäck kring tomten. Alla hus vi passerat under vår korta tid på ön har haft altan. Tomterna är gigantiska, säkert dryga hektaret var.

Körde tillbaka till pensionatet, frächade till oss och bytte om, beställde middag i restaurangen. Satt på uteplatsen och såg solen sänka sig över trädtopparna. Så kom maten. Det såg ut som om någon tagit två bett i ett av salladsbladen på min tallrik. Salladen var illa sköljd och hela anrättningen klent tilltagen och illa upplagd. Dessutom totalt osaltad, men det gick att åtgärda. Ville inte klaga, tog en klunk vin till istället och blev på bättre humör. Bestämde oss för dessert och jag fick dem att göra en specialare bara för mig. Personalen missade hälften av instruktionerna, men det fick vara. De visade välvilja, men var allmänt förvirrade. Just som vi satt och åt noterade vi en myra i saltkaret. Var den där innan vi hämtade det inne i restaurangen, eller hade den smugit sig i under tiden som vi åt? Den såg väldigt död ut. Strax efter konstaterar jag att det ligger en liten fluga i glassen. Vid det laget var allt dock bara komiskt.

Tog en promenad på maten och hittade massor av saker att fotografera, men kameran låg kvar på rummet. Funderade på hur vi skulle göra för att bäst förvandla vägskylten "Alskog 3" till "Älskog <3". Gick hem och lade oss och slocknade som ljus.

Inga kommentarer: