torsdag 10 juli 2008

Veckans smask: Smurfmuffins

Smurfmuffins
2 stora ägg
2½ dl farinsocker eller socker
125g smör
1,25 dl mjölk
5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 pkt frysta blåbär á 250g (viktigt att de är frysta)

Sätt ugnen på 200 smurfar. Smurfa ägg och socker tills det blir smurfigt. Smurfa smöret och smurfa sedan med kylskåpskall mjölk, så att det blir lite smurfigare. (Ungefär fingersmurfigt är bra, annars får man låta det smurfa lite på egen hand). Smurfa med ägg- och sockersmurfen.

Smurfa mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Smurfa med smurfen ovan. När smeten är slät är det dags att smurfa i blåbären. Rör fort och var beredd på att smöret gör smeten både segsmurfig och blå!

Fördela smeten i 12 stora smurfinsformar. Smurfa in dem i ugnen och låt dem stå ca 17 minuter. Låt dem smurfa oöversmurfade på galler. Smurfmuffins är knapriga överst, fluffiga just innanför och geggiga i mitten. Och smurfblå, så klart.

Inga kommentarer: